DÜNYA

Erdoğan'dan Biden dönemi ABD ilişkilerine ilişkin önemli mesajlar

Azerbaycan ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönem ABD ilişkileri hakkında, ''Ben şu anda yapacağımız açıklamaları erken buluyorum, Sayın Biden görevi bir üstlensin görevi üstlendikten sonra da Sayın Biden ile oturup bazı şeyleri konuşacağız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 'Zafer Günü' kutlamaları için Bakü'ye hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD’deki yeni yönetimle nasıl bir dönem bekliyorsunuz? sorusuna yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

''BİDEN BENİ EVİMDE ZİYARET ETTİ''

''Ben Biden’a yabancı birisi değilim, Biden il Obama döneminden de gayet iyi tanışan birisiyim hatta evime kadar gelmiş olan birisidir. Rahatsızlığımda beni evimde ziyaret etmiş birisidir.

Dünyada siyaset maalesef çok çirkin ilerliyor yani aklına herhangi bir şey gelen bakıyorsunuz hemen masaya yaptırım getiriyor.

Türkiye ile Amerika arasında nasıl bir süreç var yani biz NATO’da beraber değil miyiz? Bugün Amerika’dan sonra ilk 5’in içerisinde yer alan NATO ülkelerinden birisi Türkiye’dir.

''SURİYE'NİN KUZEYİNDE FIRAT'IN DOĞUSUNDA YAKLAŞIMLARINI DOĞRU BULMUYORUZ''

Şu anda ise maalesef bizim silah alımları ile alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri şık bulmuyoruz özellikle de şu anda Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusunda yaklaşımlarını doğru bulmuyoruz.

''BIDEN İLE OTURUP BAZI ŞEYLERİ KONUŞACAĞIZ''

Ben şu anda yapacağımız açıklamaları erken buluyorum, Sayın Biden görevi bir üstlensin görevi üstlendikten sonra da Sayın Biden ile oturup bazı şeyleri konuşacağız.

''SİYASETTE ÇATIŞMA OLMAZ''

Biliyorsunuz uluslararasında hele hele siyasette çatışma olmaz diplomaside bu konular görüşerek anlaşarak bir yol bulunur. Biz Amerika ile bu süreci çok daha farklı bir şekilde işleteceğimize inanıyoruz.''

Yorumlar
Günün Manşetleri