DÜNYA

Erdoğan'ın Macron'a uyarısı İngiliz Guardian'a manşet oldu

İngiliz gazetesi Guardian, Erdoğan'ın Macron'a hitaben kullandığı ifadeleri manşetten haber yaptı.

Doğu Akdeniz, Libya ve Afrika'da kötü emellerini uygulamaya çalışırken Türkiye'nin kararlı tutumuna toslayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ifadeler kullanmıştı.

''Türk halkıyla bir derdimiz yok, derdimiz Erdoğan'la...'' diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Erdoğan'dan sert sözlerle cevam geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'a hitaben "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak" ifadelerini kullandı. "Sen tarih de bilmiyorsun. Fransa tarihini bilmiyorsun. Afrika'nın tarihi adeta Fransa'nın tarihidir. Cezayir'de bir milyon insanı öldüren sizsiniz, Ruanda'da 800 bin insanı öldüren sizsiniz." dedi.

GUARDİAN MANŞETTEN VERDİ: TÜRKİYE'YE BULAŞMAYIN

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, "Biz, Avrupalılar olarak, Erdoğan'a karşı katı ve güçlü olmalıyız. Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" sözlerini misliyle iade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’u Türk milletiyle uğraşmaması yönünde uyarmıştı.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda yaptığı açıklamalarda Yunanistan’ın Ege Denizi’nde devam ettiği provokatif hareketlere de değinen Erdoğan, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de devam ettiği yanlış ve düşmanca girişimlere son vermesi gerektiğini söylemişti.

Erdoğan'ın bu sözleri İngiliz Guardin gazetesine manşet oldu.

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri