DÜNYA

Ermenistan İsrail'e büyükelçilik açıyor

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile ilişkileri güçlendirmek adına Tel Aviv’de büyükelçilik açma kararı aldığını açıkladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına Tel Aviv’de büyükelçilik açma kararı aldığını duyurdu.

Diplomatik kaynaklar, İsrail Dışişleri Bakanlığının aylardır Ermenistan’ı Kudüs’te Büyükelçilik açmaya ikna etmeye çalıştığını, ancak Ermenistan’ın bunu reddettiğini söyledi. Bununla birlikte kaynaklar, İsrail’in alınan bu kararı, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi olarak gördüğünü ifade etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, alınan bu kararın İsrail’in Ermenistan ile ilişkilerinde yeni bir kapı aralayacağını, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yol açarak uluslararası arenadaki konumunu güçlendireceğini söyledi. Bakan açıklamasında, Ermenistan’ın İsrail’de büyükelçilik açacak 90 ülkeden biri olduğunu belirtti.

1992 yılına kadar İsrail’i boykot eden Ermenistan, Madrid Barış Konferansı’ndan sonra İsrail ile ilişkilerini geliştirmeye başlayan Doğu Avrupa ülkelerine katıldı.

Yorumlar
Günün Manşetleri