DÜNYA

Ermenistan'da Paşinyan isyanı! Ordu istifasını istedi

Azerbaycan'a karşı büyük bir hezimet yaşayan işgalci Ermenistan'da ordu, Başbakan Paşinyan'ın istifasını istedi. Paşinyan durumu 'darbe girişimi' şeklinde duyurdu.

Azerbaycan'ın yıllar sonra Dağlık Karabağ'dan sürdüğü Ermenistan'da sular yeniden ısındı. Reuters, Ermenistan ordusunun Başbakan ve hükümetin istifasını istediğini talep ettiğini duyurdu.

Rus Interfax ajansı, Dağlık Karabağ savaşını kaybeden Ermenistan ordusunun Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını istediğini duyurdu.

Paşinyan, yaptığı ilk açıklamada bir askeri darbe teşebbüsünün olduğunu duyurdu.

Muhtıranın zamanlaması da dikkat çekti.

Muhtıra, 1992 yılında Ermeni ordusunun Hocalı'da 613 sivili öldürdüğü katliamın yıldönümüne denk geldi...

ERMENİSTAN ORDUSUNUN YAYINLADIĞI DARBE BİLDİRİSİ

Gelen son dakika haberine göre; Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı:

"Ülkenin içinde bulunduğu bu kadar karmaşık durumda alınan devlet karşıtı ve sorumsuz bir adımlar atılıyor.  Ermeni halkı için bu kritik ve ölümcül durumda yeteri kadar karar veremeyen Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin uzun süredir görevdeki yetkililerin itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına sabırla tahammül ettik. Ancak her şeyin sınırı var. Ermeni Silahlı Kuvvetleri, görevini onurla yerine getirmiş ve halkla omuz omuza düşmana karşı savaşmıştır. Görevdeki yetkililerin etkisiz yönetimi ve dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Oluşan durumla hemfikir olan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Vatan ve Artsakh'ı korurken oğulları ölen kişilere karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor. İnsanlar her zaman ordunun yanında olduğu gibi, ordu da her zaman halkın yanında olmuştur."

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu ile Ermeni ordusu arasında altı hafta kadar süren son çatışmalarda Azerbaycan Dağlık Karabağ etrafındaki topraklarını geri almış ve anlaşmadan hemen önce Şuşa şehrini de ele geçirmişti.

Birçok Ermeni uzman, Paşinyan ve hükûmetinin süreci çok kötü yürüttüğünü savunmuştu.

Azerbaycan ordusu karşısında Ermeni ordusu büyük bozgun yaşarken, yenilginin baş sorumlusu olarak gösterilen Başbakan Paşinyan, taviz verdiği için büyük kalabalıklar tarafından protesto edilmişti.

İSKENDER FÜZELERİ SÖZLERİ BAŞINI YAKTI

Paşinyan'ın Rus balistik füzesi İskender hakkında yaptığı yorumların başını yaktığı belirtildi.

Paşinyan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında Rusya'dan alınan füzelerin savaş esnasında yalnızca yüzde 10'unun patladığını söylemişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri