DÜNYA

Flaş iddia! DAEŞ elebaşı Bağdadi öldürüldü

Trump'ın 'Bir şey oldu' açıklamasının ardından Amerikan basınından dev bir iddia yayınlandı. İddiaya göre DAEŞ elebaşı Bağdadi İdlib'de yapılan operasyonla öldürüldü.

Terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Bağdadi'nin öldürüldüğü iddiaları ortaya atıldı. ABD'li bir yetkili, DAEŞ terör örgütü elebaşı Bağdadi'ye yönelik Amerikan Kuvvetleri'nin operasyon düzenlendiğini duyurdu.

ABD merkezli Newsweek internet sitesi Bağdadi'nin öldürüldüğünü açıkladı. ABD medyasında operasyona ait olduğu iddia edilen videolar hızla yayılıyor. ABD, helikopterlerle hedefleri ateş altına alıp özel kuvvetlerle indirme yaptı. Operasyonun yaklaşık 4 saat sürdüğü iddia ediliyor.

bağdadi

8 HELİKOPTERLE İNDİRME HAREKATI

İdlib'den gelen habere göre, ABD'nin helikopterlerle indirme harekatı düzenlediği mevki, ilin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Tourlaha Kampı'na birkaç kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Gece yarısı 00.00 sularında bölgeye 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA) gelerek Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca yoğun ateş altına aldı.

İLK ÇATIŞMA 1,5 SAAT SÜRDÜ

Helikopterlere, yerden ağır silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1,5 saat süren ilk çatışmaların ardından helikopterler bölgeden ayrıldı.

Yarım saat sonra geri dönen helikopterler saldırıya devam etti. Bu sırada helikopterlerden ABD özel kuvvetleri olduğu düşünülen unsurlar yere indirildi. 

OPERASYONUN İKİNCİ KISMI

Çatışmaların ikinci kısmı 2,5 saat kadar sürdü. Helikopterler yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından bölgeden ayrıldı.

Bölgeye giden sağlık ekipleri, AA muhabirine, saldırının meydana geldiği noktada tamamen yıkılmış bir ev ile etrafında yanmış bazı çadırlar gördüklerini bildirdi. 

Sağlık ekipleri, olay yerinde 3 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk olmak üzere toplam 7 kişinin cesedine ulaştıklarını, 5 yaralıya da ilk müdahalede bulundukları bilgisini paylaştı. İdlib'deki Suriye hava sahası Rusya tarafından kontrol ediliyor.

TRUMP'IN TWEETİ 

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 'Bir şey oldu' diyerek tüm dünyayı şaşkına uğratmıştı.

Bir Pentagon yetkilisinin ''Bağdadi üzerindeki bombalı yeleği patlatarak intihar etti" demesiyle birlikte Trump'ın açıklaması da bu yönde değerlendirildi.

Reuters'ın haberine göre, İranlı yetkililer, 'Suriyeli kaynakları Bağdadi'nin öldüğüne dair bilgi verdi' dedi. Ajans, Iraklı iki yetkilinin de Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin Suriye'den bilgi aktarıldığını açıkladıklarını duyurdu.

EL-BAĞDADİ KİMDİR?

bağdadi öldürüldü

Ebu Bekir el-Bağdadi, kendini halife ilan eden DEAŞ adlı terör örgütün kurucusu ve lideri olarak biliniyor. Kamera karşısında çok sık görülmeyen DEAŞ lideri, 5 yıl içerisinde ilk kez Nisan ayında, DEAŞ’ın yayınladığı bir görüntüde görülmüştü.

Yorumlar
Günün Manşetleri