DÜNYA

Fransa ekonomik darboğaza doğru sürükleniyor

Fransız ekonomisini zor günler bekliyor. Açıklanan son verilere göre Fransa'da işsizlik yaklaşık 1 puan artarak 9,5 oldu. Ülkenin kamu borcu ise son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek 638,3 milyar euro oldu.

Koronavirüs salgını Avrupa'da artan vakalar nedeni ile ekonomiyi çok olumsuz etkiledi.

Seyahat kısıtlaması ve iptal edilen rezervasyonlar turizmin önemli bir kaynak olarak kullanıldığı Fransa'yı ekonomik darboğaza düşürdü.

Araştırma, Çalışma ve İstatistik Birimi, ülkede yılın üçüncü çeyreğindeki işsizlik oranına ilişkin rapor yayınladı.

İŞSİZLİK YÜZDE 0,9 ARTARAK 10 SINIRINA DAYANDI

Birimin hazırladığı rapora göre, temmuz- eylül döneminde işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,9 artarak 9,5 olarak kayıtlara geçti.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'na kayıtlı 5 milyon 784 bin kişiden 3 milyon 673 bini işsiz.

Geçen yılın üçüncü çeyreğine göre işsizlik oranında yüzde 11,5 düşüş olsa da tüm yıl bazında bu oranın geçen yıla göre daha da artacağı hatırlatıldı.

SON 25 YILIN EN YÜKSEK KAMU BORCU

Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (INSEE), eylül ayındaki verilerine göre, ülkenin kamu borcu yılın ikinci çeyreğinde 12,7 puan artarak, son 25 yılın en yüksek artışını kaydetmiş, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 114,1’ine ulaşmıştı.

INSEE, kamu borcunun haziran ayı sonunda mart ayına göre 113,4 milyar dolar artarak 2 bin 638,3 milyar euroya ulaştığını açıklamıştı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri