DÜNYA

Hafter çizgiyi aştı! ABD peşine düştü!

Savaş ağası Hafter için Libya'ya gelen Rus paralı askerler, ilk kez cephede görüntülendi. Trablus çevresinde tuzaklanan mayınları Türk ordusu temizlemeye başladı. ABD ise, beklenen hamleyi yapıyor.

Libya'da Trablus ve çevresini kaybettikten sonra Sirte'ye sıkışan savaş ağası General Halife Hafter, bu kez çizgiyi aştı.

Hafter, kaybettiği yerlerde geride toplu mezarlar, vahşet ve enkaz bıraktı. Kısa süre önce Hafter'e bağlı milislerin işgalinden kurtarıldıktan sonra birbiri ardına toplu mezarların bulunduğu Terhune vilayeti, ortaya çıkan vahşetin şokunu yaşıyor. Toplu mezarlardan çıkarılan 150'den fazla cesetten bazıları kadın ve çocuklara ait.

abd

Libya ordusu, hastane ve konteynerde yakılmış, su kuyusuna atılmış, bir araziye gömülmüş cesetler buldu. Hafter milislerinin, işkence yaptıkları kurbanları konteynerde yakarak infaz ettikleri belirlendi.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Terhune ve diğer bölgelerdeki toplu mezarları 'dehşet verici' olarak tanımladı, şeffaf bir soruşturma yürütülmesini istedi.

Toplu mezarların tespit edildiği Terhune'de bir yandan savaş nedeniyle evlerini terk edenler şehre dönerken, sıkı güvenlik önlemleri göze çarpıyor. Şehrin farklı yerlerine birçok güvenlik noktası kuruldu.

Anadolu Ajansı, Türk Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri'ne ait bomba imha uzmanları, Özel Kuvvetler, SAS ve SAT unsurlarının bölgede olduğunu bildiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı ekipler, bölgede koruyucu kıyafetleri, modern ekipmanları, robotik sistemleri, milli teknolojileri ve teknik saha tecrübelerini kullanıyor. Libya'da şimdiye kadar patlayan mayınlar 27 can aldı, onlarca insan yaralandı.

Libya ordusu halihazırda Sirte'de Hafter milislerini çembere almış durumda. Kent çevresinden yer yer patlama sesleri duyulurken, Hafter mevzileri füzelerle vuruluyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri