DÜNYA

Hamaney cuma namazında göz dağı verdi

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 8 yıl aradan sonra bu haftaki cuma namazına imamlık ederken hutbe sırasında yanında bulunan tüfek dikkatlerden kaçmadı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 8 yıl aradan sonra bu haftaki cuma namazına imamlık etti.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Tahran'da kıldırdığı cuma namazında beklenmeyen bir olay yaşandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, namaz biter bitmez camiyi terk etti.

RUHANİ CAMİİDEN AYRILDI

En önde saf tutan Ruhani, Cuma namazının sonunda aniden kalktı. Namaz sonrasında duaya kalmadan İmam Humeyni Musalla Camii'nden ayrıldı.

PROTESTOCULARDAN MI ÇEKİNDİ?

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran konuyla ilgili farklı yorumlar yapıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, Ruhani'nin hükümet aleyhine atılan sloganlar nedeniyle camiyi terk ettiği şeklinde yorumlar yaptı.

HAMANEY, TRUMP'I HEDEF ALDI

Öte yandan dünyanın en büyük camilerinden Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde sekiz yıl sonra ilk kez Cuma namazı kıldıran dini lider Hamaney, ABD Başkanı Trump'a yönelik sert ifadeler kullandı. Irak'taki Amerikan üslerine gerçekleştirilen misillemeyi 'Allah'ın günü' olarak tanımladı ve saldırının ABD'nin imajını havaya uçurduğunu belirten Hamaney, dünyanın canlı yayında takip ettiği vaazda Trump için de "Soytarı" ifadesini kullandı.

Kasimi'nin öldürülmesi, Ukrayna'ya ait yolcu uçağının düşürülmesi ve akabinde başlayan rejim karşıtı gösteriler nedeniyle Hamaney'in cuma namazı sırasında vereceği vaazın, 'ulusa sesleniş konuşması' olarak da yorumlanabileceğini belirtiyor.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri