DÜNYA

Hindistan'da Himalayalar, karantina sayesinde 30 yıl sonra tekrar görüldü

Hİndistan'da uygulanan karantina sebebiyle oluşan temiz havada 30 yıldır görülemeyen Himalayalar tekrar görülmeye başlandı.

Nüfusu nerdeyse bir buçuk milyon olan Hindistan'da koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında 21 günlük karantina uygulaması başlatıldı. 24 Mart tarihinde başlayan karantina sebebiyle ülke genelinde hava temizliği sağlanmaya başladı.

Bilindiği üzere Hindistan'da dünya üzerinde hava kirliliği en yüksek olan ülkelerden biriydi. Koronavirüs karantinası nedeniyle insanların sokağa çıkmaması üzerinde hava da yüksek oranda temizlik sağlandığı öğrenildi.

Hindistan Merkez Kirlilik Kurulu, ülke çapındaki karantinanın hava kalitesinde önemli bir iyileşme ile sonuçlandığını açıkladı. Ardından dünyanın en yüksek dağ sırası olan Himalayalar, uzun bir sürenin ardından ilk defa Hindistan’dan görülmeye başladı.

Pencap şehrinde yer alan ve Himalayalardan yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan Jalandhar kasabasında yerliler, karla kapla dağların etkileyici görüntülerini sosyal medyada paylaştı.