DÜNYA

Hindistan'da Müslümanlar panik içinde! İki günde 4 cami yaktılar

Hindistan'da iki gün içinde dört cami saldırıya uğradı ve yakıldı. Polislerin saldırılar nedeniyle Müslümanları tutukladığı ülkede insanlar evlerinden çıkmaya korkuyor.

Yaklaşık 200 milyon Müslümanın yaşadığı Hindistan’da Müslümanları ikinci sınıf vatandaş konumuna getiren tartışmalı Yeni Vatandaşlık Yasası’na (CAA) tepkiler sürerken Müslümanlar yeni bir şiddet dalgasının hedefi oldu.

Narendra Modi’nin yönetimi altında cesaretlenen hindu milliyetçileri ve Hindistan polisi Delhi şehrinde Müslümanlara saldırdı

Geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağı ile sonuçlanan şiddet olaylarında çoğu Müslüman 47 kişi öldü. Bununla birlikte Aralık 2019’da başlayan gösterilerin başlangıcından bu yana ölen kişi sayısı toplam 79 oldu.

HİNDU POLİSİ ŞİDDETİ İZLİYOR

Şiddetin zamanlaması da soru işaretlerine neden oldu. Hindistan’da İslam dinine mensup olanların vatandaşlığını tartışmalı hale getiren yasaya protestolar yaklaşık 3 aydır devam etmesine karşın, iktidardaki ırkçı lider Modi’nin Bharatiya Janata Parti’sinin (BJP) Yeni Delhi’de seçimleri kaybetmesinin ardından gösteriler sırasındaki gerginlik de yeni bir seviyeye çıktı.