DÜNYA

İki Avrupa ülkesi İngiltere uçuşlarını durdurdu

Koronavirüsün İngiltere'de yeni bir mutasyon geçirerek çok daha tehlikeli bir hale geldiğinin bildirilmesi üzerinde Hollanda ve Belçika, İngiltere'ye uçuşları durdurma kararı aldı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinde görülen koronavirüsün yeni bir türünün daha hızlı yayılabileceği ve vakalarda artışa yol açabileceğini açıklamasının ardından Avrupa alarma geçti.

SEFERLER DURDURULDU

Hollanda ve Belçika, bu açıklamanın ardından İngiltere'ye uçuşları durdurdu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saat 06.00 itibarıyla İngiltere'yle uçuşların yasaklandığı belirtildi.

Hollanda Devlet Sağlık ve Çevre Enstitüsünün (RIVM) tavsiyesi üzerine alınan kararın, 1 Ocak'a kadar yürürlükte kalacağı bildirildi.

Açıklamada, "Önümüzdeki birkaç gün içinde diğer AB ülkeleri ile Hollanda, virüsün yeni türünün İngiltere'den getirilmesi riskini azaltmak için alınacak önlemlerin kapsamını görüşecek." ifadesi kullanıldı.

İngiltere'nin güneydoğusunda bulunan "Kovid-19'un daha hızlı yayılan yeni türü" ile benzer özellikler gösteren bir vakanın, aralıkta ülkede görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, gelişmelerin yakından takip edildiği, kara ve deniz yoluyla yapılan seyahatlerle ilgili ek kısıtlamaların düşünüldüğü kaydedildi.

Hollanda hükümeti, yurt dışına seyahat etmenin Kovid-19'un yayılmasına neden olacağını bir kez daha vurgulayarak "Kesinlikle gerekli olmadıkça seyahat etmeyin" uyarısında bulundu.

Yorumlar
Günün Manşetleri