DÜNYA

İngiltere'de doktorlar koronavirüsten çöp poşeti takarak korunuyor

Tıbbi mazleme dağıtımı konusunda zorluk yaşayan İngiltere'de yoğun bakım doktorları koronavirüsten korunmak için üst üste çöp poşeti giyiniyorlar.

Avrupa'da koronavirüs salgınından en çok etkilenen bir ülke de İngiltere...

İngiltere'de salgın tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda. Başbakan Boris Johnson'un koronavirüs sebebiyle yoğun bakıma kaldırılması endişeyi kat kat arttırmış durumda.

TIBBİ MALZEME YETİŞTİREMİYORLAR

Avrupa'nın ekonomik ve siyasi olarak önde gelen ülkelerinden olan Birleşik Krallık, kendi doktorlarına tıbbi malzeme sevk etme konusunda oldukça sıkıntı yaşıyor. 

İngiltere'de birçok sağlık çalışanı koronavirüs salgınından korunmak için yeterli donanımlarının olmadığı gerekçesiyle isyan ediyor.

'KAFAMIZA ÇÖP POEŞİTİ TAKMAK ZORUNDA KALIYORUZ'

İngiltere'de bir doktor bütün detayları anlattı. Kimliğini korumak için asıl ismi saklı tutuldu ve kendisinden doktor Roberts diye bahsediliyor.

Doktor Roberts çalıştığı hastanenin kritik bir eşikte olduğunu anlattı. Yoğun bakım üniteleri şimdiden Covid-19 hastaları ile tamamen dolu, acil olmayan bütün ameliyatlar, kanser klinikleri de dahil ertelenmiş. Personel, yatak, en temel antibiyotikler ve solunum cihazı sıkıntısı yaşanıyor.

Ölümcül sonuçlar yaratması ihtimali çok yüksek bu eksiklikler yüzünden doktor Roberts, çalıştığı hastanede bir çok bölümün mevcut koruyucu donanımı kendilerine saklama yoluna gittiğini anlatıyor:

"Halbuki bu konuda pragmatik olmak gerekiyor. Şu anda bu malzemeye en çok yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin ihtiyacı var. Virüse maruz kalma tehlikesini çok artıran işlemler yürütüyorlar. Fakat onlara normal ameliyathane başlıkları giymeleri söylenmiş. Oysa bunlar delikli ve hiç bir koruma sağlamıyor. Böyle olmaması lazım. O yüzden kafamıza çöp torbaları ya da önlükler geçirmek zorunda kalıyoruz."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri