DÜNYA

İngiltere'den 2028 yılı için bomba analiz! Çin, ABD'yi geçecek

İngiltere'de dünya ülkelerinin gelecekteki konumunun değerlendirildiği bir raporda Çin'in, 2028 yılında ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük ekonomisi olacağı tahmin edildi.

İngiltere merkezli Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Merkezi (CEBR), Çin ile ilgili 8 yıl sonrası için çarpıcı bir rapor yayınladı.

Çin, yıllık rapora göre 2028 yılında ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük ekonomisi haline gelecek.

Asya ülkesinin, koronavirüs salgınına karşı ABD'ye oranla daha hızlı bir toparlanma kaydedeceği belirtilerek, iki ülke arasında yumuşak güç mücadelesi yaşandığı aktarıldı.

Koronavirüs salgınının Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayıldığına inanılıyor. Ancak CEBR'in raporu, Pekin yönetiminin pandemiyi "ustaca yönetmesinin" Batı'ya göre ekonomik performansının iyileştiği anlamına geldiğini söyledi.

DİKKAT ÇEKEN TAHMİN: ''ÇİN BÜYÜMEDE ABD'Yİ GEÇECEK''

Tahminlere göre, Çin, 2021-2025 yılları arasında ortalama yüzde 5,7 büyüme gerçekleştirecek. 2026-2030 yılları arasında bu oran yüzde 4,5 oranında kaydedilecek.

Asya ülkesinin yıllık büyümesinin 2030-2035 yılları arasında yüzde 3,9 olması bekleniyor.

ABD ekonomisinin, salgının yaralarını 2021 yılında saracağı belirtilen raporda, fakat söz konusu ülkenin 2022-2024 arasında yüzde 1,9; ardından yüzde 1,6 büyüyeceği öngörüsünde bulunuldu.

"HİNDİSTAN, JAPONYA'YI GEÇECEK"

Raporda, Japonya'nın bir süre daha dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olarak kalmayı sürdüreceği, 2030'ların başında ise Hindistan'ın Japonya'yı geride bırakacağı ifade edildi.

Almanya'nın da dördüncü sıradan beşinciliğe gerileyeceği görüşü paylaşıldı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri