DÜNYA

İngiltere'ye gönderilen yardımlarda dikkat çeken detay! NATO ilk kez kullanıldığını açıkladı

Türkiye'nin NATO müttefiki olan ülkelere yaptığı tıbbi malzeme yardımlarını değerlendiren NATO Genel Sekreteri Stolenberg, dikkat çeken NATO protokolü detayından ilk kez bahsetti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ortaya .ıkan kriz ortamının müttefiklerin birbirlerine yapacakları desteklerle birlikte aşılacağını ifade etti.

Stoltenberg, "Türkiye, Balkanlardaki müttefiklere tıbbi yardımlarda bulundu. İtalya ve İspanya'ya da yardım yaptı. İlk kez, Türkiye'den Birleşik Krallık'a yardım sağlanmasını kolaylaştırmak için NATO protokolü kullanıldı" ifadelerini kullandı.

NATO PROTOKOLÜ İLK KEZ KULLANILDI

Genel Sekreter Stoltenberg, NATO'nun küresel salgında üzerine düşen görevi yaptığını belirterek yapılan yardımları saydı. Stoltenberg, açıklamasında şunları kaydetti:

''Çekya, Macaristan, Hollanda, Norveç, Slovenya, Türkiye ve ABD yeni müttefikimiz Kuzey Makedonya'ya tıbbi ve finansal yardımlarda bulundu.  NATO'nun afet müdahale merkezi, Danimarka'nın ventilatör ve saha hastanesi yardımlarını İtalya'ya, Almanya'nın ventilatör yardımlarını da İspanya'ya ulaştırmada aracı oldu.''

İTALYA VE İSPANYA'YA DA YARDIMLAR GÖNDERİLDİ

Türkiye, İtalya ve İspanya'nın da tıbbi malzeme yardım taleplerine kulaklarını tıkamayarak müttefiklik hukukuna uygun bir şekilde gerekli yardımları hızlıca göndermişti. NATO salgınla mücadele çerçevesinde yardımların en hızlı şekilde ulaştırılması maksadıyla NATO protokolünü devreye sokmaya başladı. NATO protokolü ilk kez İngiltere'ye yapılan yardımlarda kullanıldı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri