DÜNYA

İran'da şok gösteri! Süleymani'nin resimlerini yırttılar

Başkent Tahran'da yapılan gösterilerde yüzlerce gösterici, ABD’nin öldürdüğü ve cenaze törenine büyük kitlelerin katıldığı İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani’nin resimlerini yırttı.

İran’ın Ukrayna’ya ait yolcu uçağını 8 Ocak’ta ‘yanlışlıkla’ düşürdüğünü itiraf etmesinden sonra başkent Tahran’da hükümet karşıtı protestolar düzenlendi, hükümet karşıtı sloganlar yükseldi.

Reuters’in haberine göre protestocular, ABD’nin 3 Ocak’ta drone ile suikast yaparak öldürdüğü ve cenaze törenine büyük kitlelerin katıldığı İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani’nin resimlerini de yırttı.

Tahran’daki gösteriler, İran’ın yarı resmi Fars haber ajansı tarafından da haberleştirildi. Ajansın, İran’daki protesto gösterilerini nadiren haberleştirdiği bildiriliyor.

İran’da 15-16 Kasım’da akaryakıta yüzde 50 zam yapılması sonrası bir çok kentte aynı anda protesto gösterileri yaşanmış, gösteriler, kısa sürede ayaklanmaya dönüşmüştü. Birleşmiş milletler raporlarına göre gösterilerde bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Britanyalı diplomat tutuklandı
Öte yandan Reuters, Tahran’da Britanyalı bir diplomatın tutuklandığını bildirdi. Diplomatın, Tahran’daki protesto gösterilerinden bir kaç saat sonra Emir Kebir Üniversitesi önünde tutuklandığı bildiriliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri