DÜNYA

İran'dan ABD'ye tehdit

Irak'ta İran'a yakın grupların ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki eylemleri sürerken İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetlerine tehdit yoluyla yanıt verdi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir Amerikan vatandaşının kaçırılmasının ardından Washington yönetimi, Suriye ve Irak'ta Tahran yönetimine yakınlığıyla bilinen Irak Hizbullah'ını vurmuştu.

Bu hava saldırılarının ardından en az 28 kişi ölmüş, 48 kişi de yaralanmıştı.

"BU BİR UYARI DEĞİL TEHDİT"

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı 'dan yaptığı açıklamada, elçiliğe yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tutarak, "İran, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nde herhangi bir kayıp durumunda ağır bir bedel ödeyecek. Bu bir uyarı değil, bir tehdit. Yeni Yılınız Kutlu Olsun!" dedi.

Trump'a cevap ise İran dini lider Ali Ayetullah Hamaney'den geldi. ABD Başkanının tweet'ini alıntılayarak son dakika bir mesaj paylaşan Hamaney, "Bu adam Bağdat'taki olaylar yüzünden İran'ı sorumlu olarak görüyoruz diye tweet attı ve İran'a yanıt vereceğiz dedi Birincisi: Hiçbir şey yapamazsın... İkincisi: Eğer mantıklı olsaydınız -ki değilsiniz- Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde işlediğiniz suçlardan dolayı milletlerin sizden nefret ettiğini anlardınız" dedi.

Hamaney'in arka arkaya paylaştığı mesajlar

"TEREDDÜT ETMEDEN VURACAĞIZ"

Bu mesajının ardından bir tweet daha atan Hamaney, "İslam Cumhuriyeti meydan okumaya ve savaşmaya karar verirse, bunu kesinlikle yapacaktır. Savaşlardan yana değiliz, ancak İran ulusunun çıkarlarını, haysiyetini ve görkemini şiddetle savunuyoruz. Eğer birisi bunu tehdit ederse, tereddüt etmeden onlarla yüzleşeceğiz ve onları vuracağız" ifadelerini kullandı.

Irak'ta İran'a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi örgütü, milislerine ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünden çekilmeleri çağrısında bulundu

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri