DÜNYA

İran'ın komutanı Kasım Süleymani kimdir, Kudüs Gücü nedir?

ABD'nin öldürdüğü Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani kimdir? Süleymani İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü komutanıydı. Peki Kudüs Gücü nedir? ABD Kasım Süleymani'yi neden öldürdü?

ABD'nin öldürdüğü Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü komutanıydı. Peki Kudüs Gücü nedir? ABD Kasım Süleymani'yi neden öldürdü? İşte tüm bu soruların cevapları....

Kasım Süleymani... İran’ın son yıllardaki en etkin isimlerinden biri. Adı Suriye’deki iç savaşta sıkça duyulur oldu. Son olarak Irak merkezi hükümetinin Kerkük’e düzenlediği operasyonun arkasında da ismi geçiyordu.

Resmi sıfatı Kudüs Gücü Komutanı. Kudüs Gücü, İran’ın yurt dışı operasyonları için kurulmuş özel bir birlik. Güç, İran İslam Cumhuriyeti'nin en yüksek siyasi ve dini makamı olan Ayetullah Ali Hamaney'den doğrudan emir alıyor.

Yoksul bir köylü çocuğu olarak doğan hayatını inşaatlarda çalışarak kazanan Süleymani, 1979 yılında kurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na katıldı. Bu, ilkokul mezunu olan Süleymani’nin, askeri kariyerinin ilk adımıydı. 45 günlük bir askeri eğitimin ardından o artık bir Devrim Muhafızı'ydı.