DÜNYA

İtalya'da selin bilançosu ağırlaşıyor!

İtalya’nın kuzeybatı bölgelerinde etkili olan sel ve heyelanda ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

İtalyan Rainews24'ün haberine göre, yağışlı ve rüzgarlı hava, ülkenin kuzeybatısındaki Piyemonte, Valle d'Aosta ve Ligurya bölgelerinde günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Ligurya bölgesinde 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, Piyemonte bölgesinde de Roya nehrine kapılan 1 kişinin cansız bedeni sınırın Fransa tarafında bulundu. Valle d'Aosta bölgesinde ve Piyemonte’de dün 2 kişinin öldüğü aktarılmıştı. Böylece ülkede son 2 gün içerisinde olumsuz hava koşullarında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Bölgede haber alınamayan kişilere yönelik arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği de basına yansıdı.

Taşkın uyarısı yapıldı

Ayrıca Piyemonte, Ligurya ve Valle d'Aosta'da çok sayıda dağ patika geçidi ve köprünün şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarda yıkıldığı, bu nedenle birçok yerleşim yeriyle ulaşımın kesildiği belirtildi.

Piyemonte’den geçen ülkenin en büyük ırmağı Po için de su seviyesinin yükseldiği ve bazı bölgelerde taşkın olabileceği uyarısı yapıldı.

Yorumlar
Günün Manşetleri