DÜNYA

Kabe'de teravih kılınacak mı? Suudi Arabistan'dan Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi kararı

Suudi Arabistan, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi de teravih namazlarının koronavirüs salgını nedeniyle 10 rekat ve cemaatsiz kılınmasına karar verdi.

Harameyn İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'deki teravih namazlarının sadece söz konusu kurumda görev yapan memurlar, dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren kişiler ve diğer görevlilerin katılımıyla kısaltılarak 10 rekat şeklinde eda edileceği belirtildi.

SOKAĞA ÇIKIŞLAR BELİRLİ SAATLERDE SERBEST OLACAK

Öte yandan Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberde, ramazan ayı boyunca, daha önce sokağa çıkma yasağı getirilen kentler dahil ülke genelindeki tüm bölgelerde halkın 09.00 ile 17.00 saatlerinde sokağa çıkışına izin verileceği belirtildi.

BAYRAM NAMAZI EVLERDEN KILINACAK

Suudi Arabistan Başmüftüsü Abdülaziz Al eş-Şeyh, 17 Nisan'da yaptığı açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle teravih ve bayram namazının evlerde kılınacağını duyurmuştu.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Ülkede ayrıca Covid-19 tedbirleri kapsamında camilerde cuma ve cemaatle namaz kılınması, itikafa girilmesi, iftar verilmesi, su sebillerinin yanında kullanılmış bardak bırakılması ve hurma gibi yiyecek bulundurulması yasaklanmıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri