DÜNYA

Kadın belediye başkanını kaçırıp bu hale getirdiler

Bolivya'da seçimlerde hile yapıldığını iddia eden muhalifler bir kadın belediye başkanını kaçırıp işkence yaptıktan sonra sokaklarda dolaştırdı.

Bolivya'da seçimlerde hile yapıldığını iddia eden muhalifler ve Devlet Başkanı Morales destekçilerinin sürdürdüğü gösteriler, sık sık taraflar arasında taşlı sopalı kavga ve çatışmalara dönüşüyor.

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da, 20 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerde hile yapıldığını iddia eden muhaliflerin başlattığı protesto ve şiddet eylemleriyle, iddiaların incelenmesi için Amerikan Devletleri Örgütünce gerçekleştirilen denetimler ve Morales taraftarlarının destek gösterileri sürüyor.

Morales'in destekçileri ve Morales'in istifasını isteyen muhalifler arasındaki gerilim dün akşam çatışmaya dönüştü. Özellikle başkent La Paz ile Cochabamba ve Santa Cruz gibi kentlerde artan şiddet olaylarının ardından dün 1 kişi öldü, 89 kişi yaralandı.

Hükümet destekçileri ve sağcı muhaliflerin 4 farklı gösteri ve yürüyüşüne ev sahipliği yapması nedeniyle Cochabamba'da gerilim çok daha yüksek. Dünkü ölüm vakası da bu kentteki taşlı sopalı çatışmaların ardından yaşandı.