DÜNYA

Kıbrıs Rum Yönetimi: Türkiye'ye savaş açmak sonumuz olur

Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye karşı askeri bir çözüm yolunu seçmeleri durumunda bunun kendi sonları olacağını söyledi.

Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerini engellemek maksadıyla Avrupa'ya ortak donanma kurma çağrısı yapan Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı'nın sözleri tartışılırken dikkat çeken bir açıklama da Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'ten geldi.

'TÜRKLERE KARŞI DONANMA KURALIM'

Türkiye'nin Akdeniz'de meşru haklarını müdafaa etmesinden rahatsızlık duyan Geçtiğimiz Rum kesimi Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Avrupa Birliği'ne çağrıda bulunarak "Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini frenleyebilecek bir donanma kurulmalı." demişti.

'BU BİZİM SONUMUZ OLUR...'

Rum kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, yaptığı açıklamada, “Eğer askeri çözüm yolunu seçersek bu bizim sonumuz olur.” ifadelerini kullandı.

Yunan medyasında yer alan haberde, Anastasiadis’in 1 Temmuz’da yayınlanacak söyleşisinden kısa kesitler yer aldı.

"TÜRKİYE'YE MÜDAHALE SONUMUZU GETİRİR"

Anastasiadis, “Askeri müdahale, Kıbrıs Helenizmi'nin sonu olacaktır. Türkiye ile girilecek bir savaş, tam anlamıyla bizim sonumuz olur. Bu istediğim bir şey değil. Türkiye ile olan farkları çözmenin tek yolu diplomasi” açıklamasında bulundu.

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri