DÜNYA

Kim Jong-un amcasını nasıl öldürttüğünü Trump'a anlatmış

Gazeteci Woodward, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan kitabında ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim'in görüşme detaylarını açıkladı. Trump'ta Kim'in çok zeki biri olduğu izlenimini bırakan görüşmede Kuzey Kore liderinin amcasını nasıl öldürttüğünü anlattığı öğrenildi.

Gazeteci Robert Woodward’ın sadece bir kısmı basına servis edilen “Öfke” başlıklı kitabı şimdiden tartışmalara neden olurken, kitapta ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2018’de Singapur’da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.

AMCASINI NASIL ÖLDÜRTTÜĞÜNÜ ANLATMIŞ

Kitapta Trump’ın “Kim Jong-un’un kendisini büyülediğini ve Koreli liderin oldukça zeki olduğunu” ifade ettiği kaydedildi.

Kim’in kendisine her şeyi anlattığını belirten Trump, Woodward’a konuyla ilgili verdiği mülakatta, Kim’in kendisine amcasını nasıl öldürttüğünü detayları ile anlattığını söyledi.

Trump’ın Amerikan istihbaratının “Kuzey Kore nükleer silah programından asla vazgeçmeyeceğine” yönelik değerlendirmesini eleştirdiğini belirten Woodward, kitabında Trump’ın ABD Merkez İstihbarat Teşkilatının (CIA) Pyonyang ile nasıl ilgileneceğini bilmediği yönünde değerlendirme yaptığını ifade etti.

Kim Jong-un ile görüşmekle Kuzey Kore liderine meşruiyet vermiş olduğu eleştirilerine ise Trump’ın, bu görüşmeden bir şey kaybetmediğini aktardığı belirtildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri