DÜNYA

Koronavirüs ABD'ye yaradı! Çin pes etti...

Ticaret savaşlarının ardından Wuhan'da ortaya çıkan koronavirüs salgını sebebiyle ekonomisi yara alan Çin, ABD'ye karşı uyguladığı vergilerde indirim kararı aldı.

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs Çin ekonomisini fena vurdu.

Yaklaşık olarak 77 bin kişide tespit edilen ve 2600 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs, en büyük tahribatı Çin ekonomise yaptı.

Virüs sonrası hayatın durma noktasına geldiği Çin'de ekonomik veriler, 145 milyar dolarlık zarar edildiğini belirtiyor.

ÇİN SINIRLAMALARI KALDIRMAYA BAŞLADI

ABD Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; kümes hayvanları, patates ve hayvan yemi gibi ürünlerin de aralarında olduğu ABD'nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat sınırlamalarının, Çin tarafından kaldırılmaya başlandı.

VERGİLER İNDİRİLİYOR

ABD kaynaklarından yapılan açıklamada; Çin'in, ABD'nin bazı tarımsal ürünlerinin ithalatında uyguladığı misilleme vergilerde de indirime gittiğini duyurmaya başladığı belirtildi.

KORONAVİRÜS SİLAH OLARAK MI KULLANIYOR İDDİASI...

Çin tarafından ABD'ye uygulanan kısıtlamaların kaldırılması ve vegilerin indirilmesi, koronavirüs salgınının ABD tarafından silah olarak kullanıldığı iddialarını tekrardan gündeme getirdi.

Yorumlar
Günün Manşetleri