DÜNYA

Koronavirüs aşısının ilk sonuçları ortaya çıktı

Koronavirüs aşı adayları arasında insan çalışmalarına ilk başlayan Moderna'nın, "mRNA1273" aşısı ile ilgili ilk sonuçları kamuoyuna duyurdu.

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 317 bin 204 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısı 4 milyon 830 bin 526 olurken, hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 870 bin 564.

KORONAVİRÜS AŞISINDAN İLK SONUÇLAR GELDİ! BİRİNCİ FAZDA SONUÇLAR OLUMLU

- Kovid-19 aşı adayları arasında insan çalışmalarına ilk başlayan Moderna'nın, "mRNA1273" aşısı ile ilgili ilk sonuçlar geldi. Amerikan şirketinde yapılan açıklamada Kovid-19 aşı testinin olumlu sonuç verdiğini duyurdu. Şirket yetkililer, aşının güvenli olduğunun onaylandığını da açıklarken, deneye katılan 8 insanın sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.Açıklamayı yapan Dr. Tal Zaks, "Birinci fazda ilk verilere göre aşı bağışıklık sisteminin mücadelesine destek verdi" dedi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; deney sonrasında deneklerden alınan antikorların, Kovid-19'u yenen hastaların antikorlarıyla aynı seviyede olduğu duyuruldu. Şirket "mRNA-1273" isimli aşının genel olarak güvenli olduğunu ve denekler tarafından tolere edilebildiğini açıkladı.

İKİNCİ FAZA ONAY, ÜÇÜNCÜ FAZ TEMMUZDA

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), geçen hafta şirketin ikinci faz çalışmalara geçmesine izin vermişti. İkinci fazda, daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılacağı ve daha fazla insan denek kullanılacağı açıklanmıştı. Moderna, temmuz ayında üçüncü faza geçmek istediğini duyurdu.

Yorumlar
Günün Manşetleri