DÜNYA

Kremlin'den Ermenistan'a bir darbe daha! Yükümlülükler Karabağ için geçerli değil

Rusya'dan işgalci Ermenistan'ın Başbakanı Paşinyan'a soğuk duş niteliğinde bir açıklama daha geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, savaşın Ermenistan topraklarında cereyan etmediğini sebep göstererek, ''Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü kapsamdaki yükümlülükler Karabağ için geçerli değildir." dedi.

Peskov, Ermenistan saldırıları nedeniyle Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde başlayan çatışmalarla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Rusya'nın KGAÖ kapsamında Dağlık Karabağ bölgesine asker gönderme olasılığını değerlendiren Peskov, "KGAÖ üye ülkesi saldırganlığa maruz kalıyorsa örgüt üyelerinin bu ülkeyi savunma yükümlülüğü var." dedi.

KENDİ BAŞININ ÇARESİNE BAKACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Peskov, "KGAÖ kapsamdaki yükümlülükler Karabağ için geçerli değildir." ifadelerini kullandı.

PUTİN DE BEZER BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Putin, Karabağ’da yaşananlardan ötürü endişe duyduklarını dile getirerek "KGAÖ kapsamında Ermenistan’a karşı sorumluluklarımız var fakat çatışmalar Ermenistan topraklarında yapılmıyor." ifadelerini kullanmıştı.

BATI YANLISI PAŞİNYAN'A VETO

2018'de bir Batı yanlısı “renkli devrim”le iktidara gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan, her ne kadar Rusya’yı açıktan hedef almasa da, çevresindekiler çeşitli Soros vakıflarında çalışmış, Rusya karşıtı isimlerden oluşuyor.

Paşinyan yönetimi, iktidara gelir gelmez, diğer renkli devrim liderlerinin yolundan giderek, eski rejimle bağlantılı olan herkese baskı politikasına girişmek ve toplumsal kutuplaşmayı körüklemekle suçlanıyor.

KOLEKTİF GÜVENLİK ANTLAŞMASI ÖRGÜTÜ (KGAÖ) NEDİR?

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü ya da kısaca KGAÖ, 7 Ekim 2002 tarihinde altı Bağımsız Devletler Topluluğu ülkesi tarafından kurulan hükûmetlerarası askerî ittifaktır. Örgüt'ün temelleri 15 Mayıs 1992 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te imzalanan Kolektif Güvenlik Antlaşması'na dayanmaktadır.

Yorumlar
Günün Manşetleri