DÜNYA

Kritik görüşme öncesinde ABD'den skandal YPG çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın kritik görüşmesi öncesinde ABD'li üst düzey bir yetkiliden skandal YPG çıkışına imza attı.

ABD'den üst düzey bir hükümet yetkilisi YPG ile iş birliğini sürdürmekte kararlı olduğunu açıkladı.

Reuters’e konuşan üst düzey yetkili, “Bu işbirliğini sona erdirme niyetlerinin olmadığını” ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan Donald Trump ile bugün Washington’da yapacağı görüşme öncesinde ABD bir kez daha Ankara’nın beklentilerinin aksine YPG ile iş birliğinin süreceği mesajını verdi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dageçen hafta Berlin’de yaptığı açıklamada, YPG ile iş birliğini sürdüreceklerini söylemişti.

Türkiye, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak gördüğü YPG’yi terör örgütü olarak kabul ederken, ABD DEAŞ’a karşı verilen mücadelede YPG'yi müttefiki olarak görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkan Trump ile yapacağı görüşmede konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Erdoğan, Washington’a ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, YPG'li Terörist Mazlum Kobani’ye ilişkin olarak "Nasıl bir katil olduğunu, nasıl bir terörist olduğunu ve böyle bir teröristin kendilerinin kabul etmesinin, görüşmesinin yanlış olduğunu da belgeleriyle ifade edeceğiz” demişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri