DÜNYA

Libya Başbakanı Serrac'tan Türkiye açıklaması

Libya'da sağlanan ateşkes kararının ardından Libyalı bütün tarafların kabul edeceği herhangi bir anlaşmayı uygulamaya hazır olduğunu söyleyen Serrac TÜrkiye hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Meşruiyetin düşmesine ve Libya'nın karanlık bir tünele girmesine izin vermeyeceğine vurgulayan Serrac, meşru otorite olarak sorumluluk payını kabul ettiklerini ancak tüm ülke topraklarında kontrolü sağlayamadıklarını belirtti.

''TEK YOL SEÇİM''

Başkanlık konseyi ve genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılması çağrısını yineleyen Serrac, "Vatanı kurtarmanın tek siyasi yolu, yönetimleri seçim yoluyla yenilemektir" dedi.

Seçimleri kendi hesapları dolayısıyla istemeyen bazı taraflar olduğunu kaydeden Serrac, Libyalı bütün tarafların kabul edeceği herhangi bir anlaşmayı uygulamaya hazır olduğunu aktardı.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Birçok ülkenin kendilerini terk ettiği bir dönemde Libyalılar'ın yanında yer alan Türkiye'ye teşekkürlerini ileten Serrac, "Türk şirketlerle ilgili ekonomik dosyalar ve söz konusu şirketlerin yarım kalan projeleri tamamlamak için geri dönmesi konusunda Türkiye'yle iletişim halindeyiz. Kurumlarımızın faydasına olacak şekilde Türkiye'yle ayrıcalıklı ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.

LİBYA'DA ATEŞKES KARARI

Başbakan Serrac ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih, cuma günü (21 Ağustos) ateşkes kararı aldıklarını duyurmuştu.

Ateşkes kararı kapsamında, Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, ülkede petrol üretimi ve ihracının yeniden başlatılması, yabancı ve paralı askerlerin ülkeden çıkması ve Başkanlık Konseyi ile genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılmasını öngörüyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri