DÜNYA

Libya'da Haftere ağır darbe! Bir şehir daha ele geçirildi

Türkiye'nin de desteklediği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, işgalci Hafter güçlerini püskürterek Trablus'un güneyindeki Saruman kentini kontrol altına aldı.

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla uğraşırken sıcak bölgelerde kritik süreçler yaşanmaya devam ediyor.

BM tarafından resmi hükumet olarak kabul edilen  Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'nin de destekleriyle işgalci Hafter güçlerini Trablus'un güneyinde yer alan Saruman kentinden uzaklaştırdı.

Gelen ilk bilgilere göre Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Saruman kentinde kontrolü sağlamış durumda.

AA muhabirine konuşan UMH’ye bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecei, Surman kenti merkezinde hakimiyeti sağladıklarını ve kenar bölgelere doğru ilerlediklerini söyledi.

HAFTER'İN MÜHİMMAT VE ZIRHLI ARAÇLARI ELE GEÇİRİLDİ

Hafter milislerinden kalma silah, mühimmat ve zırhlı araçları da ele geçirdiklerini kaydeden Mecei, kentin Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Birimi Cezai Soruşturma Servisi’nin de kontrol altına alındığını belirtti. 

RUS YAPIMI ASKERİ HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

Dün başkent Trablus’un 200 kilometre doğusundaki Misrata kenti yakınlarında Hafter milislerine ait Çin yapımı 2 insansız hava aracı (İHA) ve 1 Rus yapımı askeri helikopteri düşüren UMH askeri birlikleri, bu sabah Surman ve Sabrata kentlerini ele geçirmek için operasyon başlatmıştı. 

Yorumlar
Günün Manşetleri