DÜNYA

Lübnan'da protestolar istifa getirdi

Lübnan'da 13 gündür devam eden protestoların sonucunda başbakan Saad el-Hariri görevinden istifa edeceğini açıkladı

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, 17 Ekim'den beridir devam eden hükümet karşıtı protestoları sebep göstererek istifa edeceğini açıkladı.

Başbakan Hariri 13 gündür devam eden protestolardan dolayı kendi evinde düzenlediği basın toplantısında istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sunacağını söyledi.

Ülkeyi güvenlik ve yaşam tehlikelerine karşı korumak için insanların sesini dinlemeye ve çıkış yolları aramaya çalıştığını söyleyen Hariri, tüm çabalara rağmen çıkmaz yola girildi dedi.

Hariri, "Lübnanlıların iradesi doğrultusunda istifamı sunmak üzere Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidiyorum. Tüm siyaset ortaklarıma sesleniyorum: Bugünkü sorumluluğumuz Lübnan'ı nasıl koruyacağımız ve ekonomisini nasıl kalkındıracağımızdır. İstifamı, Cumhurbaşkanı Avn ve tüm Lübnanlıların takdirine bırakıyorum. En önemlisi Lübnan'ın onuru ve güvenliğidir." ifadelerini kullandı.

WHATSAPP'A VERGİ PROTESTOLARI BAŞLATMIŞTI

Lübnan'da çıkan gösterilerin temel sebebi olarak hükümetin iletişime ve mesajlaşma programı WhatsApp'a getirdiği vergiler gösteriliyor.

İletişim Bakanı Muhammed Şukayr'ın WhatsApp'a yönelik vergilendirmeden geri adım atıldığını açıklamasına rağmen ülkede sükunet sağlanamamış ve protestolar yapılmaya devam etmişti

Lübnan'da en son yapılan büyük çaplı protesto 2015'te çöp krizi nedeniyle patlak vermişti. 



Yorumlar
Günün Manşetleri