DÜNYA

Macron gündem olan sözlerine açıklık getirdi: Türkiye yüzünden söyledim

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin kendilerinden bağımsız bir politika izlediğinden dert yanarak ''NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti'' ifadesini bu sebepten kullandığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Atlantic Council (Atlantik Konseyi) isimli düşünce kuruluşunun programına katıldı.

Burada Türkiye'ye karşı açıklamalarda bulunan Macron, şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye 2 yıl önce NATO, ABD ve Fransa ile hiçbir koordinasyon kurmadan Suriye'nin kuzeyinde bir operasyon yaptı. Askerlerimiz sahadayken bunu yaptılar.

''BİZİMLE KOORDİNASYON KURMADAN OPERASYON YAPTILAR''

SDG'nin PKK'lı olduğunu iddia ederek bunu yaptılar. Bazıları için bu doğru. Bizim uzantılarımıza karşı savaş açtılar. Bunun sonucunda NATO, ABD ve Fransa'nın güvenilirliği tamamen yok oldu. Bizle hiçbir koordinasyon yapmazken size nasıl güvenelim?

''BEYİN ÖLÜMÜ LAFINI BU YÜZDEN SÖYLEDİM''

Türkiye, Libya, Karabağ ve Doğu Akdeniz'de AB ve NATO'daki partnerlerine karşı dostane olmayan sistemik bir davranış sergiledi. NATO'nun beyin ölümü lafını bu yüzden kullandım.

Türkiye ile neleri çözmek istiyoruz? Libya'daki durumu çözmek, Libya'daki Türk askerlerinden kurtulmak, Türkiye tarafından Suriye'den Libya'ya sevk edilen binlerce cihatçıdan kurtulmak."

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri