DÜNYA

Macron'dan Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye karşı ortak tutum çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımlara karşı Avrupa Birliği'nin ortak bir tavır takınması gerektiğini ifade etti.

Bugün Fransa’nın Korsika adasında İtalya, Malta, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Rum Kesimi’ni ağırlayarak Türkiye karşıtı bir mini zirve düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açıklamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

''TÜRKİYE'YE KARŞI ORTAK AVRUPA TUTUMU...''

Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarını kaydeden Macron, "Türkiye'ye karşı ortak bir 'Avrupa tutumu' oluşturmaya çalışacağız" dedi. 

"DERDİMİZ TÜR HALKIYLA DEĞİL, ERDOĞAN'LA"

Macron ayrıca, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu ancak Doğu Akdeniz'de NATO müttefiki gibi hareket etmediğini söyleyerek, "Sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" dedi.

''BİZ AVRUPALILAR OLARAK ERDOĞAN’A KARŞI SERT VE GÜÇLÜ OLMALIYIZ''

Uluslararası ajansların “son dakika gelişmesi” uyarısıyla servis ettiği açıklamalarda Macron, “Biz Avrupalılar olarak Erdoğan’a karşı sert ve güçlü olmalıyız” ifadesini kullandı.

''TÜRKİYE NİYETİNİ NETLEŞTİRMELİ''

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz'de gerilimin tırmandırılmasından kaçındıklarını söyleyerek, "Ancak Türkiye belirli konularda niyetini netleştirmeli" dedi.

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri