DÜNYA

Meksika Başkanı Obrador halkını sokağa çıkın diye uyardı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador halka koronavirüs salgınından korkarak evlerine kapanmamaları ve sokağa çıkmaları yönünde çağrı yaptı.

Dünyanın her yerinde koronavirüs paniği devam ederken salgından en çok zarar gören ülkeler işi hafife alarak ipin ucunu kaçıranlar oldu.

İtalya ve İran, koronavirüs salgınını hafife alarak herhangi bir tedbire gerek duymaksızın halkın normal yaşantısını devam ettirmelerini istemişti.

Şimdiyse hastanelerden yer kalmadı. Her gün binlerce vaka ve yüzlerce ölüm açıklanıyor.

Lakin tüm bu hazin görüntülerden ders almayan ülkeler de var...

Meksika onlardan biri.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, koronavirüs salgınını hiçe sayarak halka evlerine kapanmamaları gerektiğini, sokağa çıkarak günlük yaşantılarına devam etmelerinde sakınca olmadığını söyledi.

'DIŞARI ÇIKMAYI BIRAKMAYIN! HALA İLK EVREDEYİZ'

Salgınla mücadele eden diğer ülkelerin liderlerinin aksine halkı dışarı çıkmaya çağıran Obrador, “Dışarı çıkmayı bırakmayın, hala ilk evredeyiz. Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim. Eğer yapabiliyorsanız, ekonomik olarak imkanınız varsa ailenizi restoranlara götürmeye devam edin” ifadelerini kullandı.

'GÜNLÜK YAŞANTIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Daha önce de ülkede salgınla ilgili sokağa çıkma yasağı uygulamayacağını söyleyen Obrador, “Eğer sebepsiz yere günlük hayatı aniden durdurursak iyi bir şey yapmış olmayız. Günlük hayatımızı yaşamaya devam edeceğiz ve zamanı geldiğinde devlet başkanı, ne zaman evde kalmanız gerektiğini söyleyecek” diye konuştu.

Nüfusu 130 milyona yaklaşan Kuzey Amerika ülkesi Meksika’da Kovid-19 görülen kişi sayısı 316, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 olarak açıklanmıştı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri