DÜNYA

Miçotakis: Sadece kendimizin seçtiklerini Yunanist'a alırız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, parlamentosunda yaptığı mülteci çıkışı büyük tepkileri beraberinde getirdi.

Sığınmacı akışının yeniden artması üzerine Atina'nın tutumunu sertleştiren Başbakan Kiryakos Miçotakis, parlamentoda yaptığı konuşmada, kalmayacak göçmenlere kapıları kapatmak için daha fazla sınır muhafızı konuşlandıracaklarını söyledi. 

"SADECE KENDİ SEÇTİKLERİMİZE HOŞGELDİN DERİZ"

Yunanistan'ın Türkiye ile kara sınırı için 400 ve adalar için 800 kişinin sınır muhafızı olarak işe alınmasına onay verdiğini açıklayan sağcı lider, sahil koruma güçlerinin de deniz devriyelerini artıracağını belirtti. 

Çarşamba günü adalardaki dolup taşan sığınmacı kamplarını kapatma ve yerlerine daha sıkı kuralların olduğu nezarethane kampları açma planını açıklamış olan Miçotakis, "Sadece kendimizin seçtiklerine Yunanistan'a hoşgeldiniz deriz. Hoşgeldiniz demediklerimiz geri gönderilir" vurgusu yaparak ekledi:

"Yasadışı insan ticaretiyle uğraşanlara, sığınma hakkı elde etmedikleri halde ülkeye girmek isteyenlere kapıyı kalıcı biçimde kapatacağız."

"GÖZALTI MERKEZLERİ NİHAYETİNDE HAPİSHANELERE DÖNÜŞECEKTİR"

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ise yeni merkezlerin daha iyi yaşam koşulları sağlayabileceklerini, ama zaten bitmeyen bir drama saplanıp kalmış bu insanlar için eninde sonunda hapishaneye dönüşecekleri uyarısını yaptı. 

"Gözaltı merkezleri nihayetinde hapishanelere dönüşecektir ve oradakilere insan muamelesi yapılmayacaktır. Bilakis sorun muamelesi göreceklerdir" diyen MSF Başkanı Christos Christou, içerde tutulanların dışarı çıkma özgürlüğünün, STK'lerin de içeri girme izninin olmayacağını belirtti. 

İnsan hakları örgütleri, sığınma başvurularını hızla değerlendirmeye yönelik yeni düzenlemeyi de adil sığınma sürecine erişimi engellediği için eleştiriyor. 

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri