DÜNYA

Mikrofon açık kalınca AB temsilcisi ile Alman bakanın görüşmesi ifşa oldu! Türkiye-Yunanistan gerilimi hakkında bakın ne söyledi

Geçtiğimiz günlerde AB ülkelerinin savunma bakanları bir toplantıda buluştu. Toplantıya katılan Alman bakan, mikrofonun açık olduğunu fark edemedi ve bakın Türkiye hakkında neler söyledi...

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı kararlı adımlar batılı ülkeleri telaşlandırmış durumda.

Tüm tehditlere rağmen kendi haklarından vazgeçmeyen Türkiye, Karadeniz'de bulduğu doğalgazın ardından Akdeniz'de de kaynak arayışına hız kesmeden devam ediyor.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN GERİLİMİNİ YUMUŞATMA TEKLİFİ

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas arabuluculuk ve ortamı sakinleştirmek için önceki gün Atina ve Ankara'yı ziyaret etmişti.

AB ÜLKLERİ SAVUNMA BAKANLARI TOPLANDI

Almanya'nın arabuluculuk hamlesi uluslararası kamuoyunda pozitif bir gelişme olarak lanse edilirken dün akşam Berlin’de Avrupa Birliği ülkelerinin savunma bakanları bir araya geldi.

Kritik zirve öncesinde kameralara poz veren Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell arasındaki bir diyalog mikrofonlar açık kalınca ortaya çıktı.

MİKROFONLARI AÇIK KALDI

Josep Borrell, mikrofonların açık olduğunu bilmeden Almanya’nın arabuluculuk çabalarını Alman Savunma Bakanı’na sorunca, Kramp-Karrenbauer çok net açıklamalarda bulundu.

''TÜRKİYE TARAFI GERÇEKTEN ÇOK ZORLUYDU''

Mikrofonların açık olduğunu bilmeyen Almanya Savunma Kram-Karrenbauer, Borrell’in görüşmeler nasıl gitti sorusuna, “Zor geçti. Yunanistan tarafı biraz daha sorunsuzdu fakat Türkiye tarafı gerçekten çok zorluydu” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri