DÜNYA

Netanyahu'dan Joe Biden'a tebrik

İşgalci terör devleti İsrail'in başbakanı Netanyahu, ABD seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Joe Biden'ı övgü dolu sözlerle tebrik etti.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59'uncu başkanlık seçiminin sonucu belli oldu. Günler süren sürecin ardından kazanan isim Demokrat Parti adayı Joe Biden oldu.

ABD'nin 46'ıncı başkanı olan Biden'a dünyadan çok sayıda tebrik mesajı gelirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Biden'ı kutladı.

"İSRAİL'İN BÜYÜK DOSTU"

Twitter üzerinden paylaşım yapan Netanyahu, "Tebrikler Joe Biden ve Kamala Harris. Joe, yaklaşık 40 yıldır çok uzun, sıcak kişisel bir ilişkimiz oldu ve seni İsrail'in iyi bir dostu olarak biliyorum. İkinizle de ABD ve İsrail arasında özel işbirliğini güçlendirmek için çalışmayı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

İSRAİLLİ BAKAN AÇIK AÇIK DESTEĞİNİ İLAN ETMİŞTİ

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri, ABD'deki başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı mevcut Başkan Donald Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanması için dua ettiğini söyleemişti.

''SEÇİMLERİ KAYBEDERSEM İSRAİL'İN BAŞI BÜYÜK BELADA''

İsrail, BAE ve Bahreyn için damadı Kushner'in kilit isim olduğunu ileri süren Trump, 3 Kasım'da seçimleri kaybederlerse İsrail'in başının büyük belada olacağını söylemişti.

''YAHUDİ HALKI İÇİN TRUMP'TAN DAHA BÜYÜK BİR BAŞKAN YOK''

Trump, Kushner için, ‘İsrail için inanilmaz bir lider' övgüsünde bulunurken, Kushner'in, de bu övgüyü,‘ Samimiyetle söylüyorum, tarihte Yahudi halkı için Donald Trump'tan daha büyük bir başkan yoktur' şekliyle tamamladı.

Yorumlar
Günün Manşetleri