DÜNYA

Netanyahu'dan skandal seçim vaadi!

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "İsrail'e ilhakını" Donald Trump yönetimine kabul ettireceği vaat etti.

Netanyahu, liderliğini yürüttüğü Likud Partisinde perşembe günü  yapılacak başkanlık seçimi öncesi sosyal medyada paylaştığı görüntülü mesajla  partililere bazı vaatlerde bulundu.
 
Mesajında, başbakanlığı süresince ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün  tamamını "İsrail'in başkenti" olarak kabul eden kararnameyi imzaladığını, işgal  altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'nin İsrail'e ilhakını tanıdığını  hatırlatan Netanyahu, "Bir şeyler daha yapacağım. ABD'nin Ürdün Vadisi ve tüm  yerleşim birimlerindeki egemenliğimizi tanımasını sağlayacağım. Sonraki adım bu  ve bunu ancak ben başarabilirim." ifadelerini kullandı.

Likud'da perşembe yapılacak seçimde Netanyahu ve partinin önde gelen  milletvekillerinden Gideon Saar yarışacak.

Netanyahu, 17 Eylül'de düzenlenen erken seçim öncesi de Batı  Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı ve Ürdün Vadisi'ni  "İsrail'e ilhak etme" vaadinde bulunmuştu.
 
İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı  Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi  yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da  zor hale getiriyor.
 
Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm  Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri