DÜNYA

Nisan'da dünyaya çarpacağı söylenen asteroidle ilgili NASA'dan flaş açıklama: ''Bir tane daha...''

Mısır'daki Ulusal Astronomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Jad El-Kady, 29 Nisan’da gezegenimize çarpacağı iddia edilen dev asteroid hakkında açıklama yaptı. Öte yandan NASA, başka bir asteroidin de dünyaya yaklaşmakta olduğunu ve havada çarpışabileceklerini öne sürdü.

Mısır'daki Ulusal Astronomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Jad El-Kady, 29 Nisan’da dünyaya çarpacağı öne sürülen dev asteroid hakkında açıklamada bulundu. Öte yandan NASA, başka bir asteroidin dünyaya yaklaşacağını ve 'hava patlaması'na yol açabileceğini öne sürdü.

Jad El-Kady, önümüzdeki günlerde Dünya'yı vurması beklenen dev asteroid hakkında sosyal medyadaki yayınları yalanladı.

Mısır'daki Ulusal Astronomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Jad El-Kady, gözlemlere ve küresel astronomik hesaplamalara göre, Everest Dağı'nın büyüklüğünde 52768 (1998 OR2) adı verilen bir asteroidin 29 Nisan'da gezegenimizden 3,9 milyon mil mesafeden geçeceğini söyledi.

Asteroidin dünya ve ay arasında - saniyede yaklaşık 8,7 kilometre veya saatte 19461 mil (saatte 31320 kilometre) hızla hareket ettiğini belirten Mısırlı astronomi uzmanı Jad El-Kady, bu asteroidin ilk olarak 22 yıl içinde görüldüğünü ve yörüngesinin iyi bilindiğini söyledi.