DÜNYA

Norveç hükümeti vatandaşlarından özür diledi

Norveç hükümeti, AB yasalarının yanlış yorumlanması sebebiyle, yanlışlıkla suçlanan ve hak kaybı yaşayan Norveç vatandaşlarından özür diledi.

Norveç Çalışma Bakanı Anniken Hauglie, ülkenin sosyal yardım sistemini kötüye kullanmak sebebiyle yanlışlıkla suçlanan Norveç vatandaşlarından özür diledi. Anniken Hauglie, yaşanan maddi ve manevi hak kayıpları için tazminat verileceğini duyurdu.

Norveç merkezli yayın kuruluşu Dagsavien'in 'Norveç tarihinin en büyük skandalı' başlığıyla manşetine taşıdığı habere göre Avrupa Ekonomik Alanı üyesi olan ve bu sebeple Avrupa Birliği yasalarına uymakla mükellef Norveç'te, yaklaşık yedi yıl boyunca sosyal yardım sisteminden yararlanacak vatandaşların ülke içinde kalmasını zorunlu kılacak mahkeme kararları verildi.

Yıllarca yanlış yorumlanmış

Fakat Avrupa Birliği kanunlarına göre sosyal yardım sisteminden faydalanan kişilerin Avrupa Ekonomik Alanı içinde serbestçe dolaşma hakkı bulunuyor. Yıllar boyunca yanlış yorumlanan AB kanunları sebebiyle Norveç sosyal yardım sistemi NAV, yurtdışına seyahat eden kişilerden yardımları geri verme talebinde bulundu ya da tamamen durdurdu.

Yorumlar
Günün Manşetleri