DÜNYA

O ülkede toplu taşıma ücretsiz oluyor

Bu ülkede toplu taşıma ücretsiz hale geliyor. 1 Mart tarihinden itibaren ülkedeki tüm tren, tramvay ve otobüsler ücretsiz olacak.

Avrupa'nın en küçük bir o kadar da zengin ülkesi Lüksemburg, toplu taşımayı tamamen ücretsiz yapmaya hazırlanıyor. 1 Mart 2020 tarihinden itibaren Lüksemburg'daki tüm toplu taşıma ücretsiz olacak. Tren, tramvay ve otobüslerin dahil olacağı uygulamanın ülke ekonomisine yıllın maliyetinin ise 40 milyon euroyu aşacağı öngörülüyor.

Lüksemburg, Belçika, Fransa ve Almanya ile sınırı olan Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri. Toplam yüzölçümü 2582 kilometrekare olan Lüksemburg, aslında bir prenslik. Meşruti monarşiyle yönetilen ülke, Avrupa'nın en eski prensliklerinden biri.

550 bin kişinin yaşadığı Lüksemburg, nüfusunun çok üzerinde bir turisti ağırlamakta. Dünya Bankası verilerine göre kişi başına düşen milli gelirde dünyanın bir numarası olan Lüksemburg'da GSYİH 113.533 dolar.

AB, NATO, Birleşmiş Milletler gibi önemli uluslararası organizasyonların kurucu üyesi ve üyesi olan Lüksemburg'un başkenti Lüksemburg'da bu kuruluşlara ait çok sayıda yönetim merkezi de bulunmaktadır. AB'nin pek çok kurum ve kuruluşun merkezi Lüksemburg'da bulunur.