DÜNYA

Paşinyan cephesinden geri adım! Putin'le görüşmesi yetti...

Geçtiğimiz günlerde Rusya'dan aldıkları hava savunma sistemlerinin yüzde 90'ının çalışmadığını söyleyen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Ermenistan tarafından 'geri adım' niteliğinde bir açıklama geldi.

 Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ermenistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre ikili; Paşinyan'ın bir televizyon programından İskender füzeleri için sarf ettiği sözleri değerlendirdi.

ERMENİSTAN'DAN İŞ BİRLİĞİNE DEVAM MESAJI

Ofisten yapılan açıklamada; Ermenistan Başbakanının gerçekleri araştırdıktan sonra yanlış bilgilendirildiğini anladığı ve bu sözlerin Rus-Ermeni müttefik ilişkilerini hedef almadığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "Ermenistan Cumhuriyeti askeri, sanayi ve yüksek teknoloji sektörlerinde Rusya Federasyonu ile yakın iş birliğine devam ediyor. Bu birlikteliği bunu daha da derinleştirmek için adımlar atmayı planlıyor" ifadeleri kullanıldı.

YALNIZCA YÜZDE 10'U PATLADI DEMİŞTİ

Paşinyan katıldığı bir televizyon programında, Dağlık Karabağ Savaşı esnasında Azerbaycan Ordusuna karşı Rusya'dan alınan İskender füzelerinin kullanıldığını, ancak bu füzelerin sadece yüzde 10'unun patladığını söylemişti.

Bu sözlerinden bir gün sonra, Genelkurmay Başkanı Paşinyan'a muhtıra vermiş ve istifasını talep etmişti. Ancak istifa etmeyen Ermenistan Başbakanı, sokağa inerek darbe girişime karşı durmuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri