DÜNYA

Pompeo, 'Gerekirse Türkiye ile savaşırız' dedi mi?

CNBC'ye konuşan Mike Pompeo "Başkan Trump, ihtiyaç halinde Türkiye'ye askeri harekât yapılması için hazırlıklı" dedi. Birilerine göre bu sözü Türkiye için söyledi.

Amerika’nın en çok izlenen haber kanallarından biri olan CNBC, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Trump’ın gerekli görülmesi durumunda Türkiye’ye karşı bir askeri harekât gerçekleştirebileceğini belirttiğini ileri sürdü.

Haberin üzerine atlayan Türk medyası, Pompeo'nun bu sözlerini büyüterek, "Saray bu sözleri de çöpe atacak mı?" manşetleri attı.

Ancak CNBC'nin öne çıkardığı sözler doğruyu yansıtmıyor.

Çünkü Pompeo, konuşmasında İran'ın da içinde bulunduğu bölgeden bahsederken, “Savaştansa barışı yeğleriz” diyor ve eğer askeri bir operasyona gerek duyulursa Trump’ın bunun için hazırlıklı olduğu belirtiyor.

ABD Dışişleri Bakanı, bölge ile ilgili gelen soru üzerine, Suriye’de daha önce kimyasal silah kullanıldığında ABD’nin askeri müdahalede bulunduğunu ve benzeri bir durumda yine askeri müdahaleye hazır olduğu yanıtını veriyor. 

Ve bu cümlenin hiç bir yerinde Türkiye'nin ismi geçmiyor. 

Ancak buna rağmen CNBC’nin internet sitesi verdiği haberde Pomepo’nun direkt olarak Türkiye’yi hedef aldığını iddia etti. Türk medyası da CNBC'nin kışkırtıcı yayını üzerinden Türkiye'nin hedef alındığını iddia etti.

Yorumlar
Günün Manşetleri