DÜNYA

Rus askerleri Türkiye sınırına geldi

Soçi'de yapılan Suriye mutabakatı sonrasında ortak devriye için alınan kararlar uygulanmaya başladı. Rusya'dan yapılan açıklamada bölgenin teröristlerden arındırılması için Rus askerlerinin Türkiye sınırına geldiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan mutabakatın sonrasında bölgeyi terörden arındırmak üzere gönderilen takviye birliklerinin Türkiye-Suriye sınırına ulaştığı belirtildi.

TERÖRİSTLERİ DIŞARI ÇIKARACAKLAR

Rus askeri polisinin terör örgütü YPG/PKK unsurları ve silahlarının, Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yardım edeceği kaydedilen açıklamada, "Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Rusya Silahlı Kuvvetlerinin 300 askeri polisi, özel görevler yapmak için Suriye'ye ulaştı." ifadesi kullanıldı.

ZIRHLI ARAÇLAR DA GELECEK

Ayrıca yapılan açıklamada Rusya'nın, Suriye'deki Hımeymim Hava Üssüne 20'den fazla "Kaplan" ve "Tayfun" zırhlı aracı gönderileceği belirtildi.

150 SAAT İÇİN ANLAŞILMIŞTI

Bilindiği üzere Türkiye ve Rusya 150 saat içinde bölgedeki teröristlerin güney sınırımızın dışından 30 kilometre aşağıya püskürtülmesi konusunda ortak beyanda bulunmuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri