DÜNYA

Rusya'dan 3'lü zirve açıklaması

Rusya'dan yapılan açıklamada Türkiye ve İran’ın uluslararası ilişkiler komiteleri ile birlikte gerçekleştireceği ikinci toplantının 2020 başında Ankara’da yapılacağı duyuruldu.

Rusya Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Kosaçev, Türkiye ve İran’ın uluslararası ilişkiler komiteleri ile birlikte gerçekleştireceği ikinci toplantının 2020 başında Ankara’da yapılacağını söyledi.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, “Türkiye ve İran’la uluslararası ilişkiler komiteleri arasında düzenli olarak üçlü toplantı yapılması yönünde anlaşmamız var. İlki, parlamentonun bahar oturumunun sonunda Moskova’da yapılmıştı. İkinci toplantının gelecek yılın başında olması planlanıyor. Bu toplantı Ankara’da yapılacak, bizim açımızdan tarih belirledik, partnerlerimizin onayını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rossiya Segodnya ajansındaki basın toplantısında konuşan Kosaçev, üçüncü komite toplantısının da gelecek yılın ikinci yarısında İran’ın başkenti Tahran’da yapılacağını, daha sonra sıranın yeniden Rusya’ya geleceğini söyledi.

Kosaçev, “Üç parlamentonun uluslararası ilişkiler komiteleri arasında düzenli olarak ortak toplantı gerçekleştirilmesi mekanizmasına geçiyoruz” dedi.

ERDOĞAN PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'le telefonda görüştü.

Erdoğan-Putin görüşmesinde, Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

8 OCAK'TA PUTİN TÜRKİYE'DE

Kremlin Sözcüsü Dmityriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'y 8 Ocak'ta ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Peskov açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in önemli ikili görüşmeler gerçekleştireceğini ve bölgesel konuların ele alınacağını dile getirmişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri