DÜNYA

Rusya'dan flaş mutabakat yorumu: ''Garanti etmiyoruz...''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirve sonucunda varılan İdlib’de ateşkes anlaşması için...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad rejiminin Türk ordusuna yönelik saldırısı üzerine Türkiye’nin Bahar Kalkanı Harekatı’nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirve sonucunda varılan İdlib’de ateşkes anlaşması için Rusya’daki taraflardan farklı yorumlar geldi.



ORTA DOĞU VE AVRUPA'DA OLUMLU DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Petr Tolstoy, "Gerçekten tüm kararların uygulanacağını ve ilk etapta bu gece yürürlüğe giren ateşkesin olmasını umut etmek istiyorum. Bu anlaşma hem Orta Doğu’da hem de Avrupa’da olumlu değişikliklere yol açacak" ifadelerini kullandı.

BU ANLAŞMANIN GARANTİSİ YOK

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev ise yapılan görüşmeden sonra ateşkes ilanına temkinli yaklaşarak, "Türkiye-Rusya arasındaki anlaşma, Suriye’de yeni krizler çıkmamasını garanti etmez. Doğu, hassas bir meseledir ve hassas olduğu yerde sık sık kırılır" dedi.

ANKARA VE MOSKOVA İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDECEK

Türkiye ile Rusya arasında İdlib’de ateşkes anlaşmasına en olumlu yaklaşan isimlerden Rusya Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky, "İdlib anlaşmasıyla ’çelişkiler düğümü’ kesildi. Moskova ve Ankara, dış güçlerin onları kavga ettirme çabalarına rağmen iş birliği yapmaya devam edecek. Her alanda stratejik orak olarak kalacaklar" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri