DÜNYA

Rusya'dan Libya hamlesi! İşte Hafter'in yerine geçecek isim

Rus güvenlik şirketi Wagner'in Hafter'in yerine Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'yi piyasaya süreceği iddia edildi.

Yıllardan beri Libya'da süren iç çatışmalar ve iktidar mücadelesinde, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile meşru hükümete verilen destek, dengeleri değiştirmişti. Türk İHA'ları, darbeci Hafter güçlerinin büyük kayıplar vermesine yol açmıştı. Libya'da son olaylar sonrası, yeniden Kaddafi seslerinin yükseldiği iddia edildi.

HAFTER'İN YERİNE KADDAFİ'NİN OĞLU

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Libya'daki son gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede Hafter'in yerine geçecek ismi açıkladı. Coşkun Başbuğ, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Katil Hafter'in son kullanma tarihinin dolmasına günler kaldı. Bu yaratıktan umudu kesen başta Rusya olmak üzere terör seviciler uzun süredir yakında çok konuşacağımız bir isimle temas halindeler. O isim Kaddafinin oğlu Seyfülislam Kaddafi Askeri olmadı birde siyasi deneyelim" dedi.

RUSYA'NIN HAREKETE GEÇTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde, Kremlin’e yakın Rus güvenlik şirketi Wagner grubunun, Kaddafinin oğlu Seyfülislam Kaddafi ile ülkenin başına yeniden geçmesi için görüştüğü ve Hafter'e siyasi danışmanlık yaptığı öne sürülmüştü.

Seyfülislam Kaddafi ile görüşmelere katılan Rusların notlarına göre Kaddafi, "Hafter saflarındaki savaşçıların yüzde sekseninin kendi taraftarı olduğunu ve Hafter’in başkenti ele geçirmesi durumunda kendi tarafına geçeceğini" belirtilmişti.

Bloomberg'in ulaştığı son görüşmenin notlarında, Seyfülislam'ın bir sonraki toplantılarında Ruslara kendisine sadık komutanların listesini sunacağı ve Ruslara ait "Sudan'daki şirketten bu komutanlara destek yönlendirilmesi" bilgileri yer almıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri