DÜNYA

Skandal plan sonrası İsrailli vekilin sözleri ülkeyi salladı!

İsrailli milletvekili Ayman Odeh, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ilan ettiği sözde barış planına çok sert tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın sunduğu ‘Yüzyılın Anlaşması’nı değerlendiren İsrailli milletvekili Ayman Odeh, demokrasiye inanan her bir vatandaşın bu “tehlikeli plana” karşı koyması gerektiğini açıkladı.

İsrail parlamentosu Birleşik Arap Listesi’den milletvekili Ayman Odeh, demokrasiye inanan her bir vatandaşın bu “tehlikeli plana” karşı koyması gerektiğini belirtti.

Odeh, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sahip olduğumuz tüm araçlarla bu ırkçılığa karşı mücadele edeceğiz. Demokrasi ve barışa inanan Arap ve Yahudi olsun her bir vatandaş bu tehlikeli plana karşı koymalı” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump dün İsrail-Filistin meselesine çözüm iddiasıyla hazırladığı ve ‘Yüzyılın Anlaşması’ diye nitelendirdiği Ortadoğu Barış Planı’nı sunmuştu.

Kudüs’ün tamamının İsrail’e bırakılması ve Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine pek çok madde içeren plan, İsrail’in topraklarından sürdüğü 6 milyona yakın Filistinli mülteciye de dönüş hakkı tanımıyor.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri