DÜNYA

Son 24 saatin korona bilançosu! Hangi ülkede kaç kişi öldü? Vaka sayısı kaç oldu?

Koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan acı bilanço her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. Son 24 saatte birçok ülke elindeki son verileri paylaştı. Hangi ülkede kaç kişi öldü? Toplam vaka sayısı kaç oldu? Merak edilen son dakika rakamları haberimizde...

Çin'in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan ölümcül koronavirüs salgını sebebiyle enfekte olan insan sayısı yaklaşık 2 milyona ulaştı. Dünya çeşitli ülkeleri koronavirüs sebebiyle büyük sorunlar yaşıyor. Sağlık sistemi ve tıbbi malzeme noktasında birçok ülke krize girmiş durumda. Peki, son veriler ne durumda? Hangi ülkede kaç hasta var? İşte son 24 saatte açıklanan koronavirüs rakamları...

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ABD'den gelen son verilere göre, bilançonun arttığı ABD’de ölü sayısı 22 bin 115’e, vaka sayısı ise 560 bin 433’e ulaştı. Koronavirüs salgınında, ABD birçok ülkenin toplamından fazla vaka ve ölüm oranı ile açık ara önde gitmesi üzerine ülke tarihinde ilk kez tüm eyaletlerde aynı anda federal afet ilan edildi.

İSPANYA

İspanya'da Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 517 artarak 17 bin 489'a çıktı.

İRAN

İran'da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 111 artarak, 4 bin 585'e yükseldi.

İSRAİL

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte koronavirüs teşhisi konulan 7 hastanın daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Ülkede böylece koronavirüs kaynaklı can kaybı 110'a ulaşırken, 90 kişide daha koronavirüs tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 11 bin 235'e çıktığı kaydedildi.

SUUDİ-ARABİSTAN

Suudi Arabistan'da virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 59'a yükseldi. Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamada, ülkede vaka sayısının da 4 bin 462 olduğu, iyileşenlerin sayısının ise 761'e çıktığı belirtilmişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri