DÜNYA

Space X'in tarihi uçuşunda uzaya götürülen dinozorun sırrı ortaya çıktı! Meğer...

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi tarafından uzaya fırlatılan rokette yer alan astronotlar dünya tarihine geçti. Fakat dünya tarihine geçen bir ayrıntı daha vardı ki herkes tarafından merak edildi. O da rokette astronotun yanında yer alan dinozor oldu. O dinozorun sırrını Astronot Bob Behnken anlattı. Bakın neden götürmüşler...

SpaceX’in insanlı uçuşu 30 Mayıs 2020 cumartesi günü gerçekleşmişti. Uçuş ilk defa bir özel şirket tarafından gerçekleştirilen insanlı uzay uçuşu olması nedeniyle tarihe geçmişti.

Tarihi uçuştan yüzlerce fotoğraf yayınlandı. Ancak onlardan bir tanesi kısa sürede sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan biri oldu. 

Canlı yayında ekranlara yansıyan oyuncak dinozor oldukça ilgi çekmişti. Peki ekranlara yansıyan oyuncak dinozorun orada ne işi vardı? Bu sorunun yanıtı Astronot Behnken'dan geldi.

Behnken çocuklarının dinozor oyuncaklarına oldukça meraklı olduğunu bu yüzden söz konusu oyuncağı uçuşta yer çekiminin ortadan kalktığını gösteren Sıfır G Göstergesi olarak kullandığını açıkladı.