DÜNYA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammet Bin Selman'dan dev spor projesi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın 400 milyar sterlin bütçeli yeni projesi, Arabistan'da tüm ezberleri bozacak cinsten. Proje hayata geçerse Arabistan'da alkol kullanımı serbest olacak.

Andy Ruiz Jr. ile Anthony Joshua'nın kozlarını paylaşacağı Dünya Ağır Siklet Boks Unvan karşılaşması tüm dünya tarafından merakla bekleniyor.

Boks dünyasının iki önemli ismi, 6 Aralık Cumartesi günü karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak mücadele S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak.

Suudi Arabistan'da yapılacak bu tarihi müsabakanın popülaritesi, ülkede yeni bir projeyi gündeme getirdi.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, yeni bir spor şehri için kolları sıvadı.

Andy Ruiz Jr- Anthony Joshua maçının tüm dünya tarafından gördüğü ilgiyi fırsata çevirmek isteyen Muhammed bin Selman, söz konusu spor şehri projesi için dudak uçuklatacak bir bütçe ayırdı.

Suudi Arabistan'ı, bu maçtan sonra spor organizasyonları için bir cazibe merkezi haline getirmek isteyen Selman'ın çalışmalara iki yıl önce başladığı ortaya çıktı.

400 MİLYAR STARLİNSAYRILDI BU BÜTÇE İÇİN 

Muhammed bin Selman'ın, bahsi geçen spor şehri projesi için yaklaşık 400 milyar sterlin bütçe ayırdığı öne sürüldü.

Hükümet, spor şehrinin yönetiminin ülkenin geri kalanından bağımsız olarak bir nevi özerk yapı olmasını hedefliyor.

Bu özerklik paketinde, şehirde alkolün serbest olması ve kadınların daha özgürlükçü haklara sahip olması gibi maddeler yer alıyor.

Neom ismi verilecek olan komplekste sporseverler, alkol kullanabilecek. Ayrıca kadınlar ve işçiler de Suudi Arabistan'ın genelinin aksine burada daha geniş haklara sahip olacak.

Suudi Arabistan'ın 2030 vizyon paketi kapsamında hayata geçirilecek olan şehrin yüzünün Batı'ya dönük olacağı ifade ediliyor.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri