DÜNYA

Trump, Erdoğan'a gönderdiği mektupla böyle övündü

Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı 9 Ekim tarihli mektupla ilgili kendini öven açıklamalar yaptı.

Başkan Trump aslında Erdoğan’a bir mektup yazdığını ilk olarak Çarşamba günü İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile yaptığı ortak basın toplantısında gündeme getirmişti.

Daha sonra Beyaz Saray’da Kongre liderleriyle Türkiye ve Suriye’yi görüşmek üzere bir araya gelen Trump mektubun fotokopilerini Kongre liderlerine dağıttı.

Başkan Trump’ın Çarşamba günü öğle saatlerinde İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile düzenlediği ortak basın toplantısına Türkiye’nin Suriye harekatı damga vurmuştu. Trump basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdığını söyledi, “Erdoğan’a yazdığım mektubu bazılarınız gördü” dedi.

Basın toplantısının ilerleyen saatlerinde de bir gazetecinin sorusu üzerine Türkiye’nin operasyonuna yeşil ışık yakmadığını anlatırken “Yeşil ışık yakmadım. Tam tersi. Hemen kolayca yayınlanabilecek mektubu göreniniz olduysa- Tabii ben de yayınlayabilirim- ama telefon görüşmesinden sonra bir mektup yazdım. Çok etkili bir mektup” ifadelerini kullandı.

FOTOKOPİSİNİ DAĞITTI

Başkan Trump İtalya lideriyle ortak basın toplantısının ardından Beyaz Saray’da Kongre liderleriyle Türkiye ve Suriye’yi görüşmek üzere bir araya geldi. Demokrat Parti kaynaklarına göre Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubun fotokopilerini dağıttı.

Yorumlar
Günün Manşetleri